Депутати Почаївської міської ради слухали про хід розробки Програми збереження довкілля об’єднаної громади на 2022-2027 роки.

26  лютого 2021 року на третій сесії восьмого скликання громадська організація «Гуртом!» презентувала проект «Розробка Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки на території Почаївської МОТГ на 2022-2027 роки».

Перед депутатами виступив керівник проекту Ігор Ковалик. Він зазначив, що охорона і збереження навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів є особливо важливими питаннями і невід’ємною частиною соціального та економічного розвитку міської ради, та забезпечення екологічної безпеки населення.

Сьогоднішня екологічна ситуація, яка склалася на території Почаївської міської об’єднаної територіальної громади зумовлена проблемами, які накопичувалися десятками років. В основному стан довкілля Почаївської міської ради зумовлюється впливом сільськогосподарської діяльності та відвідуванням Почаївських святинь паломниками і туристами. Системне усунення проблем довкілля можливе лише за впровадженні дієвих механізмів екологічної політики в органах місцевого самоврядування. Основою діяльності громади у напрямку збереження довкілля має стати Програма охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки на території Почаївської МОТГ на 2022-2027 роки.

Виступаючий поділився своїм баченням вирішення завдань поставлених перед робочою групою розробників Програми і звернувся за допомогою до депутатів щодо формування екологічної культури мешканців та збору інформації про місцеві проблеми збереження довкілля.

Його підтримав міський голова Василь БОЙКО зазначив, що з прийняттям Програми Почаївська громада на найближчі 6 років отримує перспективне бачення свого сталого розвитку. Це дозволить їй обачніше використовувати власні ресурси, щоб не завдавати шкоди природі і відновлювати природні об’єкти, які постраждали в результаті діяльності людини.

Депутати підтримали розробку Програми і схвально відгукнулися про майбутню взаємодію з робочою групою для допомоги в праці по селах.

Після сесії відбулася нарада з новообраними старостами громади та зустрічі з членами робочої групи — директором центру дитячої творчості Почаївської МОТГ Людмилою Лещук,  викладачем  центру  Сергієм Прокопчуком та заступником Почаївського міського голови Андрієм Чубиком.

 

Робота над створенням Програми здійснюється завдяки  гранту в рамках проекту EU4USociety від Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу.

 

Інформацію підготувала

                                                                                                                                        координатор проекту                                            Світлана Ситнікова.

Добавить комментарий