Моніторинг якості перевезення в громадському транспорті

МФВ  № 4295 «Підвищення спроможності спільнот щодо використання регуляторної процедури під час  прийняття рішень про  граничну вартість  проїзду  в  міському пасажирському транспорті, з метою мінімізації можливостей корупційних дій

Тернопільська обласна громадська організація «Гуртом!»

46003 м.Тернопіль вул.Броварна 11а,

моб.0984971873,

Прес-анонс

Через прозорий тариф до кращої якості перевезень.

 

29 квітня 2015 р., о 15:00 в м. Тернополі , вул. Барвінських  8, в  залі засідань Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України відбудеться громадські консультації  процедури формування та зміни тарифів (вартості послуг) пасажирських  перевезень в населеному пункті з використанням інструментів регуляторної політики, та шляхів спільного вирішення проблем громадою в даній сфері. За місяць до цього заходу представники ГО міста прослухали звіт про дослідження формування тарифів та стан якості пасажирських перевезень в окремих містах України.

За що ми платимо , коли їдемо в тролейбусі чи автобусі ? Що за «магічний»  термін пасажиропотоку і як він впливає на тариф? Якими законними засобами можна  вплинути на формування тарифу на проїзд? Чи спроможний перевізник при теперішніх кредитних ставках поновити автобусний (тролейбусний) парк? Проблеми перевізника це проблеми міста чи тільки його? Яка роль правильного написання регуляторних актів для практичного вирішення конкретних проблем транспорту ?

Ці питання стануть в центрі предметної  дискусії між представниками управління транспорту, громадськими лідерами і перевізниками.

Завданнями  даного заходу є:

1.Зясувати проблеми у сфері регулювання послуг пасажирського перевезення

2.Обговорити  існуючі можливості впливу на місцеву владу з метою прийняття або перегляду рішень в інтересах громади, на прикладі формування та зміни тарифів  пасажирських  перевезень .

3.Сформувати Резолюцію для спільних дій щодо  прозорості процедури формування тарифів і подолання проблем сфері міського пасажирського транспорту.

Для участі у заході запрошені представники виконавчого комітету Тернопільської міської ради, управління транспорту міськвиконкому, представники перевізників, зацікавлені громадські організації та мешканці міста.

Через  запровадження принципу  прозорості формування тарифу проїзду міським пасажирським транспортом, як ключового і базового  фактору сподіваємося на відновлення довіри між громадянами , владою і перевізниками.

Під час публічних консультацій  будуть представлені результати аналізу регуляторних актів у сфері регулювання вартості пасажирських перевезень в містах Тернопіль,. Івано-Франківськ і Чернівці та висловлені пропозиції стосовно того, як зробити більш публічною та зрозумілою процедуру зміни тарифів.

Результатом обговорень буде ухвалення резолюції з пропозиціями для влади та перевізників, які, на думку активістів, повинні сприяти відновленню довіри через встановлення чітких і прозорих правил ціноутворення, як важливої передумови для ефективної роботи та розвитку громадського транспорту.

 

 

____________________________________________________

Довідка: Тернопільська обласна громадська організація «Гуртом!», в рамках Програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження» реалізує в Тернополі проект «Підвищення спроможності спільнот щодо використання регуляторної процедури під час прийняття рішень про граничну вартість проїзду в міському пасажирському транспорті з метою мінімізації можливостей корупційних дій».

Мета проекту – підвищити спроможність зацікавлених та активних громадян публічно впливати на прийняття та перегляд органами місцевого самоврядування регуляторних актів щодо формування тарифів (вартості послуги) за користування громадським міським пасажирським транспортом, а також готовність представників громадськості до прозорої відкритої дискусії в цій сфері.

Секретаріат громадських консультацій..

.