.

У пам’ять про Його Блаженство, Кардинала Любомира Гузара, засновника Ініціативної групи “Першого грудня”

1-12Найважчою є мить, коли в земному житті відходить від нас Друг, Вчитель, Батько.

Ми зазнали великої втрати. Надійшла гірка, важка хвилина, якої ми завжди остерігалися і яку завжди підсвідомо не приймали.

Любомир Гузар був нашим другом, наставником і духовним батьком.

Він був будівничим.

Молитвою він зводив мости між найвищою ідеєю та людьми. Доброю порадою він прокладав мости між різними суспільними осередками, щоб об’єднувати і творити з нас великий народ. Мудрою і далекоглядною ідеєю він об’єднував береги, відкриваючи масштабний горизонт вільної, духовно сильної і згуртованої України.

Він і сам був мостом. Між часом, ідеями, іменами. Його шлях – це великий столітній зв’язок наших духовних і національних молитов та прагнень, які сягають найглибших часів. Він став послідовним і символічним продовженням чину Маркіяна Шашкевича, Андрея Шептицького, Йосипа Сліпого. Його ім’я і слово відтепер навічно у цьому великому ряду будівничих.

І він був дорогою. Він був тією великою і чистою дорогою, якою прагнув, щоб рушили ми, продовжуючи і розширюючи простір нашого мислення, пошуків, духовного, національного і державного зростання.

За його ініціативою було засновано Ініціативну групу “Першого грудня” і започатковано інтелектуальний діалог, який охопив дуже багатьох добрих і небайдужих людей.

Першим з українських патріархів він прийшов на Майдан, де пролилася невинна кров студентів, і звернувся до нашого народу з наймогутнішим закликом, з якого розпочинається свобода.

Любомир Гузар був не лише мудрим і понадчасовим мислителем. Він ніколи не був відсторонений від нашої долі, життя народу і тривог України.

Він був точною, гострою і чесною думкою. З притаманною йому батьківською турботою він завжди був непорушною скелею підтримки для спраглих і стражденних, для кожного, хто прагнув добра, для нашої віри, поступу та оборони України.

Він був нашою могутньою опорою.

І він залишається з нами.

Його мудрість, розсудливість, добра і ніжна іронія – увесь його великий образ і спадок залишаються з нами.

Учімося продовжувати його працю.

Саме до нас він промовляв.

Саме нам він сказав: Не біймося. Робімо добро.

Учасники Ініціативної групи “Першого грудня”: В’ячеслав Брюховецький,  Іван Дзюба, Євген Захаров, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Всеволод Речицький, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

Голова Секретаріату Ініціативної групи “Першого грудня” Іван Васюник

Секретаріат: Данило Лубківський, Ярина Ясиневич, Сергій Рохманов, Ольга Сало, Ірина Чулівська, Ігор Бігун, Олена Подобєд-Франківська, Андрій Когут.

Оголошення про Конкурс громадських проектів

Громадська організація «Почаївська група» оголошує конкурс громадських проектів в рамках реалізації програми «Громадський бюджет Почаївської МОТГ -2017 р.»

Взявши участь у конкурсі, громадяни можуть реалізувати свою ідею, долучившись до розвитку міської об’єднаної територіальної громади.

Загальний фонд проекту становить 60000 грн

Максимальна сума фінансування одного проекту становить 20000 грн.

Початок подачі проектів – 02 червня 2017р. Останній термін подачі заявки — 01.07.2017 р.

Для участі у проекті учасники заповнюють аплікаційну форму, бюджет проекту та супровідні документи. Форми проектної пропозиції можна взяти на сайті Почаївської міської ради http://pochaiv-rada.gov.ua/, Інтернет-сторінці ГО «Почаївська група» https://www.facebook.com/pochaivgroup/ або в Організаційному комітеті Конкурсу.

З тематикою та та іншою інформацією про проекти Ви можете ознайомитися на сайті Почаївської міської ради http://pochaiv-rada.gov.ua/, та Інтернет-сторінці ГО «Почаївська група»https://www.facebook.com/pochaivgroup/ або зателефонувавши 098-497-18-73, 097-581-90-51, 067-303-30-03.

 

Старости  об’єднаних громад Тернопільщини навчалися стратегічному плануванню.

14.03.2017

В Тернопільському регіональному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій 14 березня 2017 року експерти ТОГО «Гуртом!» Ігор КОВАЛИК та Сергій ХЛЄБАС провели черговий навчально-інформаційний семінар «Особливості створення та реалізації стратегій для об’єднаних територіальних громад».

Фотографії з семінару: фото1, фото2

Учасниками занять стали старости  ОТГ області. Канвою для навчання послужили  матеріали Стратегії розвитку Почаївської МОТГ на 2017-2027 рр. розробленої фахівцями нашої громадської організації за підтримки Міжнародного фонду Відродження.

Представники ТОГО «Гуртом!», як автори документу, відзначили визначальну роль людського капіталу для майбутнього громади, розказали про практичні шляхи його розвитку. Особливу увагу було приділено використанню інноваційних підходів до реалізації стратегічних завдань.  Експерт Сергій ХЛЄБАС  привів конкретні успішні приклади використання для розвитку громади: кулінарних фестивалів в с.м.т. Коропець Бучацького району та досягнення кооперативного руху в  с. Лосятин Кременецького району.

На завершення семінару учасники склали запитання до експертів для формування програм майбутніх навчальних занять на тему розвитку об’єднаних громад.


Експерти ТОГО «Гуртом!» поділилися своїм досвідом розробки стратегії розвитку для об’єднаних територіальних громад

02.03.2017

2 березня 2017 року в Тернопільському регіональному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій експерти ТОГО «Гуртом!» Ігор КОВАЛИК та Сергій ХЛЄБАС провели навчально-інформаційний семінар «Особливості створення та реалізації стратегій для об’єднаних територіальних громад».

Фотографія з презентації та ще одна

Учасниками семінару стали секретарі сільських, селищних та міських рад та рад об’єднаних територіальних громад області, які навчаються за програмою професійної перепідготовки кадрів державних службовців та службовців органів місцевого самоврядування.

В грудні 2016 року Почаївська міська рада першою серед об’єднаних громад області затвердила Стратегію розвитку, а також передбачила відповідні заходи щодо її реалізації в «Програмі соціально-економічного розвитку на 2017 рік», чим підтвердила рішучість намірів розпочати впровадження пріоритетних стратегічних завдань. Експертну допомогу Почаївській міській раді в розробці Стратегії розвитку надала Тернопільська громадська організація «Гуртом!».

В ході семінару фахівці ТОГО «Гуртом!» розкрили особливості Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громад, розказали про те, як відбувалася її

розробка, а також поділилися з учасниками семінару своїми міркуваннями щодо загальних методологічних підходів до розробки стратегій розвитку об’єднаних громад.

Розробка Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади відбувалася за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Партнерами ТОГО «Гуртом!» були Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України та Тернопільський прес-клуб.


 

Logo

 

ПАСПОРТ  Почаївської міської об’єднаної  територіальної громади

Pasport-Pochayv

КОНТЕКСТ  Стратегії розвитку Почаївської міської об’єднаної  територіальної громади  на 2017 – 2027 роки

Context

СТРАТЕГІЯ розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2017 – 2027 роки

Strategy-Pocayv


Прес-реліз

Розвиток людського капіталу – основа становлення

спроможної громади

Таким є головний меседж авторів Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної громади, яка була представлена журналістам у Тернопільському прес-клубі. Стратегія розроблена на десять років і пропонує шляхи економічного зростання добробуту населення. Більше того, вони є  виваженими та такими, які справді можна зреалізувати, а не лише задекларувати, розповіли розробники —  представники ГО «Гуртом!».
Економічними пріоритетами Стратегії є переорієнтування місцевої політики у бік охорони та ощадливого використання місцевих природних ресурсів, впровадження кластерної моделі розвитку місцевої економіки (в сфері туризму та рекреації; в сфері трудових ресурсів),  сприяння росту зайнятості населення в формі віддалених робочих місць (це важливо, насамперед, для втримання в громаді творчої молоді).
Найбільш революційною економічною ідеєю Стратегії розвитку Почаївської громади є визнання зовнішньої трудової міграції важливим ресурсом місцевого економічного розвитку. На думку експертів громадської організації «Гуртом!» Сергія Хлєбаса та Ігоря Ковалика, зовнішню трудову міграцію сьогодні слід розглядати як перспективний сектор у сфері зовнішньоекономічних послуг, який охоплює широке коло постачальників контрактних послуг. Їх, кажуть розробники Стратегії, можна укладати між регіонами сусідніх держав, де працюють жителі громади. Розробники Стратегії вважають, що Почаївській міській раді треба активно підтримувати і розвивати цей сектор, використовуючи, в тому числі, можливості, які створює реформа децентралізації.
Одним із найважливіших кроків у визначенні стратегічних цілей та завдань є визначення того, чи місцева спільнота насправді належним чином готова та в змозі їх реалізувати. Інноваційною складовою частиною Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної громади є аналітичний документ «Контекст Стратегії розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2027 роки», розроблений у відповідності до нового стандарту ISO 9001 версії 2015 року. «У ньому міститься ґрунтовний аналіз готовності Почаївської об’єднаної громади до впровадження місцевих реформ. Оцінка готовності означає не лише те, чи мають громада або міська рада необхідні ресурси для досягнення стратегічних цілей, тобто достатні активи, можливості та конкурентні переваги. Головним чином це означає, чи мають вони відповідне ставлення, прагнення, клімат і волю для забезпечення успішності цього процесу», — наголосив Сергій Хлєбас.
За оцінкою експертів громадської організації «Гуртом!» Сергія Хлєбаса та Ігоря Ковалика, Почаївська об’єднана громада перебуває на початковій стадії формування готовності до командної роботи, бракує знань і представникам міської ради. Тому необхідно було знайти реалістичні шляхи для послідовного нарощування спроможності громади до місцевого економічного розвитку.
«Можна сказати, що місія першої Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної громади полягає в тому, щоби прискореними темпами розвивати соціальний капітал до такого рівня, на якому громада стає спроможною до ефективного місцевого економічного зростання, буде достатньо стійкою до коливань зовнішнього та внутрішнього контексту. А це з необхідністю означає стимулювання та підтримку діяльності місцевих громадських інституцій – джерело нових ідей, формування нових команд, народження нових лідерів. Тому вже з цього року пропонується запровадити у Почаївській об’єднаній громаді конкурс проектів «Бюджет громадських ініціатив», — наголосили розробники Стратегії.
У виборі стратегічних цілей і визначенні пріоритетів на період 2017-2027рр. розробники Стратегії виходили з того, що насамперед необхідно допомогти міській раді (та громаді в цілому) стати більш стійкими до майбутніх викликів. А саме уникнути помилок та упущень в місцевому економічному розвитку на початковому етапі розвитку Почаївської об’єднаної громади. зменшити ризики непідготовленої, спонтанної реакції на обставини. Водночас необхідно сформувати умови для того, щоб продуктивніше використовувати наявні фінансові, фізичні і людські ресурси, підвищити спроможність громади залучати зовнішні ресурси та допомогу для реалізації завдань місцевого економічного розвитку.
Заступник Почаївського міського голови Андрій Чубик  подякував розробникам за розробку цілком часом десь і мінорної, але  реалістичної Стратегії, нд якою повинна працювати команда громади.
«Стратегія розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2027рр.», «Контекст Стратегії розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2027 роки» та «Паспорт Почаївської міської об’єднаної територіальної громади» знаходяться у відкритому доступі на сайті Почаївської міської ради http://pochaiv-rada.gov.ua/  та сайті ТОГО «Гуртом!» http://gromada-i-misto.org/
Проект «Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади» реалізовано за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження».
IMG_5590IMG_5576_1
Контактні особи:
Андрій Чубик – заступник Почаївського міського голови, керівник робочої групи по розробці Стратегії розвитку Почаївської МОТГ, тел.(097) 800 86 21.
Ігор Ковалик – виконавчий директор  ТОГО «Гуртом!», заст. керівника робочої групи по розробці Стратегії розвитку Почаївської МОТГ, тел.(098) 497 18 73.

                                                                                                  АНОНС
В прес-клубі відбудеться прес-конференція розробників Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної громади.
Почаївська об`єднана громада є першою об’єднаною громадою Тернопільщини, яка розробила і затвердила Стратегію розвитку на десять років.
У понеділок 23 січня 2017 року о 13 годині, у Тернопільському прес-клубі (вул. Качали, 3) відбудеться прес-конференція авторів Стратегії.
Під час презентації результатів роботи, експерти та представники робочої групи: представлять Стратегію розвитку Почаївської об’єднаної громади, розкажуть про перебіг роботи над документом та як вона буде реалізовуватися.
Створення Стратегії відбулося в рамках проекту “Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади”. Реалізувала проект Тернопільська громадська організація «Гуртом!» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження».
Учасники прес-конференції:
Керівник проекту, експерт Ігор КОВАЛИК ( ТОГО «Гуртом !», м.Тернопіль),
Експерт проекту Сергій Хлєбас ( ТОГО «Гуртом !», м.Тернопіль),
Заступник Почаївського міського голови Андрій ЧУБИК, (м.Почаїв)

Контактна особа:
Ковалик Ігор – голова ТОГО «Гуртом!», тел.(098)4971873.


Прес-реліз

ДЕПУТАТИ ПОЧАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАТВЕРДИЛИ СТРАТЕГІЮ РОЗВИТКУ ПОЧАЇВСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

 

DSC03388 копія23 грудня 2016 року на сімнадцятій сесії сьомого скликання Почаївської міської ради було прийнято Стратегію розвитку Почаївської об’єднаної громади на період до 2027 року. Таким чином Почаївська громада першою серед об’єднаних громад Тернопільщини починає по-новому планувати своє майбутнє.
В своєму виступі міський голова Василь БОЙКО зазначив, що з прийняттям Стратегії Почаївська громада на найближчі 10 років отримує перспективне бачення свого розвитку. Це дозволить їй ефективніше використовувати власні ресурси та нові можливості, які пов’язані з реформою децентралізації.
Презентували Стратегію перед депутатами заступник міського голови Андрій ЧУБИК і голова тернопільської громадської організації «Гуртом !», експерт Ігор КОВАЛИК. Розгляду проекту Стратегії на сесії передувало публічне обговорення документу в Почаївській громаді, тому особливих дискусій під час розгляду Стратегії в сесійній залі не виникало. В результаті Стратегія розвитку Почаївської об’єднаної громади прийнята на сімнадцятій сесії сьомого скликання Почаївської міської ради одноголосно. Депутати подякували експертам громадської організації «Гуртом!» та міжнародному фонду «Відродження» за допомогу в розробці Стратегії розвитку Почаївської громади.
Контактні особи:
Чубик Андрій Віталієвич – заступник Почаївського міського голови, керівник робочої групи, тел.(097)8008621.
Ковалик Ігор Михайлович – голова ТОГО «Гуртом!». заст. керівника робочої групи, тел.(098)4971873.

Що отримує Почаївська громада розробляючи стратегію свого  розвитку?
09.12.2016 11:23   Опубліковано : Олена Мудра  Джерело: TeNews
Після об’єднання громади отримали можливість залишати в новому бюджеті більше грошей і, оскільки ці гроші точно зі своєї кишені, то природно почали думати про їх ефективне використання.
Василь Бойко, голова Почаївської міської об’єднаної територіальної громади, розуміючи що саме добре продумана Стратегія розвитку дозволить зберегти і примножити ресурси громади, запросив до партнерської співпраці тернопільську громадську організацію «Гуртом!».
Першим кроком стала підготовка проекту «Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаїва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади», поданого в кінці січня цього року  на Конкурс програми «Демократичні практики» міжнародного фонду «Відродження». Приємно, що почаївський проект став одним з переможців конкурсу та отримав донорську підтримку Міжнародного фонду «Відродження». Це дозволило залучити до процесу розробки Стратегії фахівців, яких потребує Почаївська міська об’єднана територіальна громада та стимулювало творчу активність в самій громаді.
Гаслом проекту Стратегії розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2027 рік став символічний вираз «Ти відповідальний за чистоту та збереження землі, де народився!». Не перекладай на іншого відповідальність за своє майбутнє, а сам зроби рішучі кроки для того, щоб Почаїв став успішною та багатою громадою.
Акценти розставлені – з повагою відноситися до природних багатств громади — земель, лісів, річок, підняти на новий рівень туристичний потенціал громади. Так склалось, що Почаїв переважно ототожнюють з Почаївською Лаврою. Автори Стратегії звернули увагу на невикористаний рекреаційний потенціал Почаївської громади. У міській раді надіються, що пройде зовсім небагато часу і туристи відкриють для себе чарівні куточки Старого Таража та Комарина, а з Почаєва місцеві гіди почнуть відправляти екскурсійні тури по заповідним та історичним місцям Волині.
Ще один акцент Стратегії – підхід до зовнішньої трудової міграції місцевого населення як до важливого людського ресурсу соціально-економічного розвитку Почаївської об’єднаної громади. «Почаївська Стратегія спирається на ґрунтовну оцінку реальних можливостей громади до нових перетворень – зазначає керівник проекту, виконавчий директор ТОГО «Гуртом!» Ігор Ковалик, – тому особливу увагу цей документ приділяє проблемі трудового заробітчанства. Наскільки мені відомо – це на сьогодні перший стратегічний документ місцевого рівня, який розглядає трудову міграцію не лише як соціальну проблему, але і як важливий людський ресурс громади».
Почаївська громада першою серед об’єднаних громад Тернопільщини підготувала проект Стратегії розвитку громади та провела в кінці листопада громадське обговорення проекту. В подальшому Стратегія стане основою для  економічного і соціального розвитку громади.

Прес-реліз Громадських слухань
СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ПОЧАЇВСЬКОЇ ОБ`ЄДНАНОЇ ГРОМАДИ ПРОХОДИТЬ ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ
27 листопада 2016 року, за ініціативи Почаївської міської ради, в приміщенні будинку культури проведені громадські слухання проекту «Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної громади».
Почаївська громада першою серед об’єднаних громад Тернопільщини винесла проект Стратегії розвитку громади на громадське обговорення.
 «Мета Стратегії розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2027рр. полягає у виборі найбільш реалістичних шляхів підвищення конкурентоспроможності економіки громади. Наша Стратегія розглядає економічний розвиток як процес стратегічного партнерства, який допомагає зростанню продуктивності економіки громади через стимулювання підприємницької ініціативи власного населення» — зазначив у своєму слові Василь Бойко, міський голова Почаївської міської об’єднаної територіальної громади.
Прийняття Стратегії розвитку допоможе міській раді та громаді уникнути помилок та упущень в місцевому економічному розвитку на початковому етапі розвитку Почаївської об’єднаної громади; зменшить ризики непідготовленої, спонтанної реакції на обставини; краще пристосуватися до майбутніх подій.
«Пропонована Стратегія спирається на ґрунтовну оцінку реальних можливостей громади та її готовності до нових перетворень – зауважив заступник керівника робочої групи, експерт Ігор Ковалик, – Особливу увагу цей документ приділяє проблемі вимушеного заробітчанства. Наскільки мені відомо – це перша подібна Стратегія, яка ставить собі за мету знайти реальні шляхи вирішення негативних наслідків зовнішньої трудової міграції місцевого населення».
З прийняттям Стратегії розвитку Почаївська об’єднана громада отримає інструмент та дороговказ для своїх перетворень, який дозволить продуктивніше використовувати наявні фінансові, фізичні і людські ресурси; підвищить спроможність громади залучати зовнішні ресурси та допомогу для реалізації завдань місцевого економічного розвитку.
«Стратегія розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2027рр.» пропонує цілий ряд інноваційних рішень для досягнення громадою сталого соціально-економічного розвитку. Одним з них є резервування частини бюджетних коштів для впровадження громадських ініціатив. Ми розраховуємо що це стане ефективним інструментом  залучення громадськості до місцевого розвитку» – сказав керівник робочої групи по розробці Стратегії, заступник міського голови Андрій Чубик.
Громадські слухання тривали дві години, але обговорення Стратегії розвитку не повинно обмежитися лише ними. Організатори сподіваються, що громадські слухання стануть тільки першим кроком до розвитку постійного діалогу з громадськістю. Проект Стратегії знаходиться у відкритому доступі на сайті міської ради http://pochaiv-rada.gov.ua/
DSC00082 (Копировать) DSC00085 (Копировать) DSC00099 (Копировать) (1)

Контактні особи:

Чубик Андрій Віталієвич – заступник Почаївського міського голови, керівник робочої групи, тел.(097)8008621.

Ковалик Ігор Михайлович – виконавчий директор  ТОГО «Гуртом!». заст. керівника робочої групи, тел.(098)4971873.


СВІТЛІЙ ПАМ’ЯТІ БОГДАНА ГАВРИЛИШИНА

Дата публікації 24.10.2016 | Автор redaktor
24 жовтня о 5-й ранку у 90-річному віці пішов з життя видатний українсько-канадсько-швейцарьский економіст, професор, благодійник та громадський діяч Богдан Дмитрович Гаврилишин.
Останні хвилини свого життя Богдан Дмитрович провів у родинному колі у своїй квартирі в Києві.
Богдан Дмитрович Гаврилишин народився 19 жовтня 1926 року у с. Коропець Тернопільської області. Отримав диплом магістра за спеціальністю Інженер-механік в Університеті Торонто, MBA в МІМ-Женева, доктора економіки та суспільних наук у Женевському Університеті. Впродовж 18 років очолював Міжнародний інститут менеджменту в Женеві. Член Римського клубу, член Світової академії мистецтва та науки, член Міжнародної академії менеджменту, почесний доктор у 7 університетах Канади та України, консультант держав та міжнародних компаній, модератор і голова численних міжнародних наукових конференцій та семінарів у 89 країнах світу.
Створив Міжнародний центр перспективних досліджень, Міжнародний інститут менеджменту в Індії, після – в Україні. Став співзасновником Європейського форуму з менеджменту у Давосі (тепер Світовий економічний форум). Був консультантом компаній «General Electric», «IBM», «Unilever», «Phillips», радником кількох країн.
Був радником першого Президента України, чотирьох голів Верховної Ради та трьох Прем’єр-міністрів; Головою Консультативно-дорадчої ради при Президії Верховної Ради України. Ініціював створення деяких молодіжних організацій в Україні, був активним членом Всеукраїнської скаутської організації «Пласт». Очолював фонд Богдана Гаврилишина в Києві і фундацію «Відродження» в Женеві. Був учасником Ініціативної групи “Першого грудня”. Співавтор  Української Хартії вільної людини.
Автор книг – «Дороговкази в майбутнє. До більш ефективних суспільств» (1980) та «Залишаюсь українцем» (2011).
За значний внесок в розвиток України на честь 90-річчя був нагороджений орденом Свободи від Президента України та орденом Святого Миколи Чудотворця від Патріархату УПЦ (КП).
Вічна і світла пам’ять про Богдана Гаврилишина назавжди залишиться в серцях всіх, хто його знав.
Джерело:   Благодійний фонд Богдана Гаврилишина

Logo

 ПРЕС РЕЛІЗ
Сценарії розвитку Почаївської об`єднаної громади: чи правильно визначені основні пріоритети і стратегічні цілі ?
Члени робочої групи Проекту  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади” взяли участь в семінарі-тренінгу «Моделювання сценаріїв розвитку громади».
У вівторок, 27 вересня в Почаївській бібліотеці дому культури  пройшов черговий семінар-тренінг на тему  «Моделювання сценаріїв розвитку громади». Захід проходив в рамках заходів із розробки Стратегії розвитку Почаївської ОТГ до 2027 року.
Учасники семінару змоделювали Матрицю порівняльних переваг використовуючи взаємозв’язки застосування сильних сторін, котрі краще за інших забезпечують реалізацію зовнішніх можливостей і дають сильніший поштовх сталому розвитку об`єднаної громади. В такий спосіб перевіривши правильність формулювання  стратегічних цілей проекту Стратегії розвитку Почаївської ОТГ до 2027 року таких як розвиток об`єднаної громади, як всесвітнього туристичного паломницького центру, створення інформаційного центру зовнішніх стосунків об’єднаної громади, формування інноваційних каналів для інвестиційних потоків в громаду, створення програми залучення трудових мігрантів до створення кооперативів і підприємств, програма задіяння водойм до економіки громади, впорядкування рекреаційних територій, зон відпочинку.
      На наступних зустрічах експерти проекту спробують вибудувати  Матриці  викликів, ризиків, і захищених аспектів розвитку об’єднаної громади.
Учасниками семінару стали члени робочої групи проекту та  громадські активісти. Для опрацювання матеріалу семінару і обміну думками побудови Матриць буде використано сторінку  групи в соціальних  мережах.
Модераторами семінару виступили виконавчий директор  ТОГО «Гуртом!», заступник керівника робочої групи  Ковалик Ігор Михайлович та експерт  проекту Фронц Руслан Степанович.
Захід  проведено в рамках Проекту  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади”. Проект спрямований на підвищення спроможності активних громадян та місцевої влади до спільних дій в розробці та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади і реалізується  Тернопільською обласною громадською організацією «Гуртом!» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження». Партнерами проекту виступають Почаївська міська рада та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України.

 

  Сем 27 09 16 2 Сем 27 09 16 3 Сем 27 09 16 4


ПРЕС АНОНС

 В ПОЧАЇВСЬКІЇ ОБ`ЄДНАНІЙ ГРОМАДІ ВІДБУДЕТЬСЯ  СЕМІНАР ПО СКЛАДАННЮ ПАСПОРТА ГРОМАДИ.
 В четвер,  22 вересня в Почаєві відбудеться навчальний семінар для членів робочої групи розробки Стратегії розвитку Почаївської ОТГ та виконкому Почаївської міської ради щодо  особливостей складання Паспорту ресурсної бази об’єднаної громади.
Мета заходу: викласти  основи аналізу  Паспорту ресурсної бази ОТГ для використання в розробці  Стратегії розвитку цієї громади на  прикладах фрагментів аналізу Паспортів  Шумської, Підволочиської інших  ОТГ).
Захід  проводиться в рамках Проекту  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади”. Проект спрямований на підвищення спроможності активних громадян та місцевої влади до спільних дій в розробці та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади.
Паспорт ресурсної бази об’єднаної  територіальної громади – це документ, що включає в себе опис громади: назву,  історичну довідку, дані про площу, кількість населених пунктів, кількість населення, бізнес та комунальні та соціальні заклади, розрахунковий обсяг доходів; динаміку розвитку суб’єктів ОТГ за останні 5-10 років в порівнянні з сусідніми громадами, районом, областю; інші відомості.
Протягом вересня місяця цього року планується провести вісім робочих зустрічей (заходів) на території Почаївської міської об‘єднаної громади в рамках розробки Стратегії Почаївської ОТГ.
  Проект  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади” реалізується  Тернопільською обласною громадською організацією «Гуртом!» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження».
Партнерами проекту виступають Почаївська міська рада та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України.
 Контактні особи:
Чубик Андрій Віталієвич – заступник Почаївського міського голови, керівник робочої групи;
Ковалик Ігор Михайлович – виконавчий директор  ТОГО «Гуртом!». заст. керівника робочої групи.

ПРЕС РЕЛІЗ
 В ПОЧАЇВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДЕНО ФОКУС ГРУПУ З ПИТАНЬ ТРУДОВОЇ МІГРАЦІЇ
В п’ятницю, 16 вересня в Почаєві проведено фокус-групу з питань трудової міграції. Учасниками фокус-групи були депутати міської ради. Метою заходу було вивчення проблеми трудової міграції в об’єднаній громаді  та пошук шляхів її вирішення. Під час заходу учасники визначили причини виникнення, позитивні та негативні сторони заробітчанства. Також було складено соціальний портрет трудового мігранта. В кінці заходу учасники висловили власне бачення впливу трудової міграції на економічний розвиток об’єднаної громади та назвали пропозиції із пом’якшення соціальних наслідків заробітчанства. .Зауважимо, що це вже друга фокус – група на тематику трудової міграції. Перша була проведена в вівторок 6 вересня з членами виконкому об’єднаної громади.
 Захід  проведено в рамках Проекту  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади”. Проект спрямований на підвищення спроможності активних громадян та місцевої влади до спільних дій в розробці та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади і реалізується  Тернопільською обласною громадською організацією «Гуртом!» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження». Партнерами проекту виступають Почаївська міська рада та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України.
 Контактні особи:
Чубик Андрій Віталієвич – заступник Почаївського міського голови, керівник робочої групи;  
Ковалик Ігор Михайлович – виконавчий директор  ТОГО «Гуртом!». заст. керівника робочої групи.
 1

ПРЕС РЕЛІЗ
МІСІЮ ТА БАЧЕННЯ РОЗВИТКУ ВИЗНАЧАЛИ У ПОЧАЇВСЬКІЙ ОБ`ЄДНАНІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ
Члени робочої групи Проекту  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади” взяли участь в семінарі-тренінгу.
 В п’ятницю, 16 вересня в Почаївській бібліотеці дому культури  пройшов семінар-тренінг на тему  «Як визначати якірні точки громади. Формування   бачення розвитку та місії місцевої громади». Захід проходив в рамках заходів із розробки Стратегії розвитку Почаївської ОТГ до 2027 року. Учасниками семінару стали члени робочої групи проекту та  громадські активісти. Під час тренінгу учасники ознайомились із методикою формулювання бачення та місії , розглянули успішні приклади розвитку інших громад. В ході навчання було окреслено якірні точки – можливості для сталого розвитку громади і відштовхуючись від них запропоновано бачення розвитку , сформовано  варіанти місії. Проходить  їх обговорення в місцевій фейсбук спільноті. Модераторами семінару виступили виконавчий директор  ТОГО «Гуртом!», заступник керівника робочої групи  Ковалик Ігор Михайлович та експерт  проекту Хлєбас Сергій Миколайович.
Захід  проведено в рамках Проекту  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади”. Проект спрямований на підвищення спроможності активних громадян та місцевої влади до спільних дій в розробці та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади і реалізується  Тернопільською обласною громадською організацією «Гуртом!» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження». Партнерами проекту виступають Почаївська міська рада та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України.

2

3