Звіт про роботу 2015

Звіт про роботу проведену членами ТОГО «Гуртом!»

протягом 2015 року

№ п\п Назва проведеного заходу /експертної участі в заході організацією. Терміни, територія. Назва проекту /ініціативи  реалізованого  ТОГО «Гуртом!» Примітки
1. Узгодження  логістики проекту МФВ  № 49251 «Підвищення спроможності спільнот щодо використання регуляторної процедури під час прийняття рішень про граничну вартість проїзду в міському пасажирському транспорті з метою мінімізації можливостей корупційних дій».

 

Терміни реалізації проекту 26.12.2014 року — 30.04.2015 року

26.12.2014 року-20.01.2015 року

 

Міста Чернівці, Івано-Франківськ, Тернопіль

 

Проект  МФВ

№ 49251 «Підвищення спроможності спільнот щодо використання регуляторної процедури під час прийняття рішень про граничну вартість проїзду в міському пасажирському транспорті з метою мінімізації можливостей корупційних дій»

 

2. Підготовка відкритого Звернення

до голови Тернопільської обласної ради Хомінця В.П.

від учасників  громадської ініціативи «Громадяни проти корупції» .

Участь в зустрічі з головою.

Листопад-січень м-ць Ініціатива «Громадяни проти корупції»
3. Участь в підготовці та слуханнях відповідальних виконавців перед  постійними комісіями Тернопільської обласної ради  виконання обласної  Програми протидії корупції  2013-2014 рр. Листопад 2014р.-січень м-ць 2015 р. Ініціатива «Громадяни проти корупції»
4. Підготовка і подання Пропозицій  до проекту Резолюції громадсько-депутатських слухань постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань законності, охорони прав і свобод громадян по запобіганню і протидії корупції.

 

Голові постійної комісії

Тернопільської обласної ради

з питань законності, охорони прав і свобод громадян

Бицюрі Л.О.

грудень 2014р.-січень м-ць 2015 р. Ініціатива «Громадяни проти корупції»
5. Підготовка та подача на конкурс  проектної пропозиції  «Конфлікт інтересів в органах влади місцевого і регіонального рівня»

 

Січень місяць На конкурс Transparency International) — міжнародної громадської організації по боротьбі з корупцією
6. Ініціювання створення Програми «Духовне відродження Тернопілля» (в подальшому Програма  Дні Української Хартії вільної людини в громадах Тернопілля).

Робочі наради по формуванні програми.

Січень – листопад  місяці Проект «Живімо за Українською Хартією  вільної людини»
7. Підготовка традиційного  Конкурсу магістерських робіт розвитку міста та громади в ТНПУ Січень- лютий місяці

М.Тернопіль на базі кафедри інформатики ТНПУ

Проект-ініціатива  «Громада і місто» 2011-2015 рр.
8. Проведення  Конкурсу магістерських робіт розвитку міста та громади в ТНПУ

Тема «Живімо за Українською Хартією  вільної людини»

16-20.02.15р. Проект-ініціатива  «Громада і місто» 2011-2015 рр. та

 

Проект «Живімо за Українською Хартією  вільної людини»

9. Семінар «Аналіз впливу регуляторних  актів муніципальної влади на формування тарифів міських пасажирських перевезень в містах проекту для убезпечення від можливих корупційних схем» 18.03.15 р. — м.Чернівці, 19.03.15 р. -м.Івано-Франківськ, 20.03.15 р. -м.Тернопіль

 

Проект  МФВ  № 49251«Підвищення спроможності спільнот щодо використання регуляторної процедури під час прийняття рішень про граничну вартість проїзду в міському пасажирському транспорті з метою мінімізації можливостей корупційних дій»
10. Підготовка і подача проекту Тимчасового порядку про сприяння проведенню громадської експертизи діяльності Тернопільської обласної ради та виконання її рішень в секретаріат ТОДА.

 

березень місяць Ініціатива «Громадяни проти корупції»
11. Розміщення в ЗМІ та на місцевих сайтах, через розсилку  Звернення групи «Першого грудня» до Президента України і Прем’єр-міністра України щодо необхідності діалогу влади із суспільством Дата публікації

 

14.02.2015 | Проект «Живімо за Українською Хартією  вільної людини»
12. Підготовка та подання проекту Етичного кодексу співпраці в Громадській раді при Тернопільській обласній адміністрації.

 

Лютий – березень місяці Громадська рада при ТОДА,

ТОГО «Гуртом!»,

 

13. Підготовка науково-практичної конференції «Живімо за Українською Хартією вільної людини!» Березень-квітень місяці Проект «Живімо за Українською Хартією  вільної людини»
14. Проведення та відео записи виступів науково-практичної конференції «Живімо за Українською Хартією вільної людини!» 15 квітня 2015 р. Проект «Живімо за Українською Хартією  вільної людини»
15. Підготовка і проведення публічних обговорень у сфері пасажирських перевезень, зокрема прозорості формування тарифу проїзду міським пасажирським транспортом  та шляхів спільного вирішення проблем в даній сфері.

 

Проведення брифінгів і прес – конференцій.

27.04.2015 року, м.Івано-Франківськ,

28.04.2015 року,  м. Чернівці,

29.05.2015 року, м. Тернопіль

Проект  МФВ  № 49251«Підвищення спроможності спільнот щодо використання регуляторної процедури під час прийняття рішень про граничну вартість проїзду в міському пасажирському транспорті з метою мінімізації можливостей корупційних дій»

 

16. Підготовка та проведення науково-практичного КРУГЛОГО СТОЛУ «Живімо за Українською Хартією вільної людини!»

для керівників ЗОШ та ліцеїв м.Тернополя

 

20.05.2015 р. Проект «Живімо за Українською Хартією  вільної людини»
17. Підписання Меморандуму про співпрацю з керівниками  ЗОШ та ліцеїв  м.Тернополя по вивченню і  застосування Української Хартії  вільної людини. 25.05.2015 р. Проект «Живімо за Українською Хартією  вільної людини»
18. Презентації експозиції копій чудотворних ікон  Божої Матері з Тернопілля в школах, бібліотеках та лікарнях м. Тернополя Протягом року в гімназіях класичній і ім..І.Франка, 3,4,5,8,11,12, 15,17, 19, 23,28,29 школах .

В 2 і 3 лікарнях, бібліотеці по вул..Мира № 3

Проект-ініціатива  «Громада і місто» 2011-2015 рр.
19. Презентації експозиції копій художніх полотен Т.Г.Шевченка (всіх галерей світу – 42 копії картин) Тернопілля в школах, бібліотеках та лікарнях м. Тернополя Протягом року в гімназіях , школах , університетах та бібліотеках м. Тернополя

(в 11 – ти приміщеннях)

Проект-ініціатива  «Громада і місто» 2011-2015 рр.
20. Пошук та формування групи студентів – переселенців м. Тернополя для Конкурсу бізнес-пропозицій. Липень-серпень місяці Партнерський проект  ЗУРЦу (м.Львів) «Відкриття 1-го бізнесу для переселенців»
21. Пошук та формування груп учасників АТО Тернопільщини для благодійного сплаву по Дністру. Червень-липень місяці Благодійний проект «Дністровські каньйони очима  учасників АТО».
22. Формування списків груп дітей з сімей учасників АТО в Угорщину. Липень-серпень місяці Благодійний проект відпочинку дітей з сімей учасників АТО на озері Балатон

( Угорщину)

23. Виступ на громадському радіо Івано-Франківської області 8 жовтня 2015 р.

М. Івано-Франківськ

Проект «Живімо за Українською Хартією  вільної людини»
24. Науково-практичний  семінар «Роль Української Хартії вільної людини у вихованні особистості. Досвід громад Тернополя і  Вижниці ». 18 жовтня 2015 р. м. Чернівці ,Інститут післядипломної освіти вчителів Проект «Живімо за Українською Хартією  вільної людини»
25. Участь роботи волонтерами – спостерігачами від Тернопільського осередку КВУ на місцевих виборах у Тернопільській обласній ВК та ВК об`єднаних громад області. 23-26 жовтня 2015 р.

н\п Тернопільської області

Проект  КВУ «Спостереження за місцевими виборами в н\п Тернопільської області»
26. Проведення 2-х тренінгів  «Права та обов’язки працівників право-охоронних органів під час  роботи на виборчих комісіях і дільницях» для особового складу Тернопільського УВС. Жовтень місяць,

М.Тернопіль

Проект  КВУ — спостереження за місцевими виборами в н\п Тернопільської області
27. Виступи на ТТБ, радіо «Люкс» та в Прес-клубі по підсумках виборів в Тернопільських об`єднаних громадах Жовтень-листопад  місяці Експертна допомога реформам «децентралізації», процесу об`єднання громад.
28. Участь в засіданнях робочої групи в якості експертів в створенні Стратегії розвитку Тернопільської області до 2025 року. Жовтень-грудень  місяці Експертна допомога реформам «децентралізації», процесу об`єднання громад.
29. Участь в публічних звітах головних розпорядників коштів обласного бюджету Тернопільщини (відповідних департаментів ) за підсумками 9 місяців 2015 р.

 

30.10 – 5.11.2015 р. Ініціатива «Громадяни проти корупції»
30. Участь в навчальних тренінгах Інституту Медіа-права та Реанімаційного Пакету Реформ 26-28.11.2016 р.

М.Київ

Проект «Майстерня Активних Громадян» Інституту Медіа-права та Реанімаційного Пакету Реформ
31. Консультації з керівництвом об`єднаних громад на предмет допомоги по створенню Стратегій розвитку і Статутів громад Грудень 2015 року

 

Експертна допомога реформам «децентралізації», процесу об`єднання громад.
32. Підготовлені  і передані до МОН «Пропозиції  до СТРАТЕГІЇ
національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 — 2020 роки»
Листопад місяць Проект «Живімо за Українською Хартією  вільної людини»
33. Практичний семінар «Формування громадянської компетенції школяра за Українською Хартією вільної людини» для вчителів м.Тернополя та гімназій Тернопільщини.

5 відкритих уроків та шкільний культурно-освітній захід «Хартії народів світу»

17 грудня 2015 р. м. Тернопіль

 

На базі Тернопільської ЗОШ з поглибленим вивченням іноземних мов.

34. Написання та лобіювання в органах державної влади та місцевого самоврядування проекту програми «Дні Української  Хартії вільної людини

в громадах Тернопільщини в 2016 році

»

Грудень 2015 року

 

Проект «Живімо за Українською Хартією  вільної людини»
35. Участь в різноманітних конференціях та тренінгах по розвитку громадянського суспільства. Протягом року Волонтерська робота.

Експертна робота.

Допомога сім`ям АТО

 

 

 

 

 

Виконавчий директор ТОГО «Гуртом!»                                                            Ігор Ковалик