В Почаєві презентували історію громади.

Останній день листопада 2018 року став знаковим для міста Почаїв. В приміщенні історико-художнього музею старший науковий співробітник,  член Національної спілки журналістів Рита Квач презентувала свою багаторічну працю – книгу «Світочі Почаєва».

В короткому виступі перед гостями, авторка підкреслила, що описала  історію Почаєва в особистостях. Особливе місце в книзі займають життєписи визначних почаївських родин та їх вклад в розвиток міста. З окремим вдячним словом  п. Рита звернулася до  голови і депутатів  Почаївської міської ради, що стали головним меценатом друку «Світочів Почаєва». Адже вагома частина видання буде передана місцевим бібліотекам, щоб на  духовних і моральних  вчинках визначних громадян міста зростало молоде покоління громади.

 

З вітальними словами до  берегині інтелектуального  і шляхетного спадку Почаєва звернулися — міський голова Василь Бойко, начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій Кременецької РДА Лариса Антонюк, голова ГО «Гуртом!» Ігор Ковалик інші високоповажні гості святкової презентації. Вітальні виступи чергувалися з виконанням пісень під гітару. Вела вечір директор музею Алла Алімова.

 

Дякуємо Рито Сергіївно !

Здоров’я Вам і  подальшого творчого життя.

Інформацію підготовлена прес-службою ГО «Гуртом!»

 

 

Добавить комментарий