Головне

Logo
Прес-реліз Громадських слухань
СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ПОЧАЇВСЬКОЇ ОБ`ЄДНАНОЇ ГРОМАДИ ПРОХОДИТЬ ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ
27 листопада 2016 року, за ініціативи Почаївської міської ради, в приміщенні будинку культури проведені громадські слухання проекту «Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної громади».
Почаївська громада першою серед об’єднаних громад Тернопільщини винесла проект Стратегії розвитку громади на громадське обговорення.
 «Мета Стратегії розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2027рр. полягає у виборі найбільш реалістичних шляхів підвищення конкурентоспроможності економіки громади. Наша Стратегія розглядає економічний розвиток як процес стратегічного партнерства, який допомагає зростанню продуктивності економіки громади через стимулювання підприємницької ініціативи власного населення» — зазначив у своєму слові Василь Бойко, міський голова Почаївської міської об’єднаної територіальної громади.
Прийняття Стратегії розвитку допоможе міській раді та громаді уникнути помилок та упущень в місцевому економічному розвитку на початковому етапі розвитку Почаївської об’єднаної громади; зменшить ризики непідготовленої, спонтанної реакції на обставини; краще пристосуватися до майбутніх подій.
«Пропонована Стратегія спирається на ґрунтовну оцінку реальних можливостей громади та її готовності до нових перетворень – зауважив заступник керівника робочої групи, експерт Ігор Ковалик, – Особливу увагу цей документ приділяє проблемі вимушеного заробітчанства. Наскільки мені відомо – це перша подібна Стратегія, яка ставить собі за мету знайти реальні шляхи вирішення негативних наслідків зовнішньої трудової міграції місцевого населення».
З прийняттям Стратегії розвитку Почаївська об’єднана громада отримає інструмент та дороговказ для своїх перетворень, який дозволить продуктивніше використовувати наявні фінансові, фізичні і людські ресурси; підвищить спроможність громади залучати зовнішні ресурси та допомогу для реалізації завдань місцевого економічного розвитку.
«Стратегія розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2027рр.» пропонує цілий ряд інноваційних рішень для досягнення громадою сталого соціально-економічного розвитку. Одним з них є резервування частини бюджетних коштів для впровадження громадських ініціатив. Ми розраховуємо що це стане ефективним інструментом  залучення громадськості до місцевого розвитку» – сказав керівник робочої групи по розробці Стратегії, заступник міського голови Андрій Чубик.
Громадські слухання тривали дві години, але обговорення Стратегії розвитку не повинно обмежитися лише ними. Організатори сподіваються, що громадські слухання стануть тільки першим кроком до розвитку постійного діалогу з громадськістю. Проект Стратегії знаходиться у відкритому доступі на сайті міської ради http://pochaiv-rada.gov.ua/
DSC00082 (Копировать) DSC00085 (Копировать) DSC00099 (Копировать) (1)

Контактні особи:

Чубик Андрій Віталієвич – заступник Почаївського міського голови, керівник робочої групи, тел.(097)8008621.

Ковалик Ігор Михайлович – виконавчий директор  ТОГО «Гуртом!». заст. керівника робочої групи, тел.(098)4971873.

СВІТЛІЙ ПАМ’ЯТІ БОГДАНА ГАВРИЛИШИНА

Дата публікації 24.10.2016 | Автор redaktor
gavryl24 жовтня о 5-й ранку у 90-річному віці пішов з життя видатний українсько-канадсько-швейцарьский економіст, професор, благодійник та громадський діяч Богдан Дмитрович Гаврилишин.
Останні хвилини свого життя Богдан Дмитрович провів у родинному колі у своїй квартирі в Києві.
Богдан Дмитрович Гаврилишин народився 19 жовтня 1926 року у с. Коропець Тернопільської області. Отримав диплом магістра за спеціальністю Інженер-механік в Університеті Торонто, MBA в МІМ-Женева, доктора економіки та суспільних наук у Женевському Університеті. Впродовж 18 років очолював Міжнародний інститут менеджменту в Женеві. Член Римського клубу, член Світової академії мистецтва та науки, член Міжнародної академії менеджменту, почесний доктор у 7 університетах Канади та України, консультант держав та міжнародних компаній, модератор і голова численних міжнародних наукових конференцій та семінарів у 89 країнах світу.
Створив Міжнародний центр перспективних досліджень, Міжнародний інститут менеджменту в Індії, після – в Україні. Став співзасновником Європейського форуму з менеджменту у Давосі (тепер Світовий економічний форум). Був консультантом компаній «General Electric», «IBM», «Unilever», «Phillips», радником кількох країн.
Був радником першого Президента України, чотирьох голів Верховної Ради та трьох Прем’єр-міністрів; Головою Консультативно-дорадчої ради при Президії Верховної Ради України. Ініціював створення деяких молодіжних організацій в Україні, був активним членом Всеукраїнської скаутської організації «Пласт». Очолював фонд Богдана Гаврилишина в Києві і фундацію «Відродження» в Женеві. Був учасником Ініціативної групи “Першого грудня”. Співавтор  Української Хартії вільної людини.
Автор книг – «Дороговкази в майбутнє. До більш ефективних суспільств» (1980) та «Залишаюсь українцем» (2011).
За значний внесок в розвиток України на честь 90-річчя був нагороджений орденом Свободи від Президента України та орденом Святого Миколи Чудотворця від Патріархату УПЦ (КП).
Вічна і світла пам’ять про Богдана Гаврилишина назавжди залишиться в серцях всіх, хто його знав.
Джерело:   Благодійний фонд Богдана Гаврилишина

Logo

ПРЕС РЕЛІЗ
Сценарії розвитку Почаївської об`єднаної громади: чи правильно визначені основні пріоритети і стратегічні цілі ?
Члени робочої групи Проекту  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади” взяли участь в семінарі-тренінгу «Моделювання сценаріїв розвитку громади».
У вівторок, 27 вересня в Почаївській бібліотеці дому культури  пройшов черговий семінар-тренінг на тему  «Моделювання сценаріїв розвитку громади». Захід проходив в рамках заходів із розробки Стратегії розвитку Почаївської ОТГ до 2027 року.
Учасники семінару змоделювали Матрицю порівняльних переваг використовуючи взаємозв’язки застосування сильних сторін, котрі краще за інших забезпечують реалізацію зовнішніх можливостей і дають сильніший поштовх сталому розвитку об`єднаної громади. В такий спосіб перевіривши правильність формулювання  стратегічних цілей проекту Стратегії розвитку Почаївської ОТГ до 2027 року таких як розвиток об`єднаної громади, як всесвітнього туристичного паломницького центру, створення інформаційного центру зовнішніх стосунків об’єднаної громади, формування інноваційних каналів для інвестиційних потоків в громаду, створення програми залучення трудових мігрантів до створення кооперативів і підприємств, програма задіяння водойм до економіки громади, впорядкування рекреаційних територій, зон відпочинку.
      На наступних зустрічах експерти проекту спробують вибудувати  Матриці  викликів, ризиків, і захищених аспектів розвитку об’єднаної громади.
Учасниками семінару стали члени робочої групи проекту та  громадські активісти. Для опрацювання матеріалу семінару і обміну думками побудови Матриць буде використано сторінку  групи в соціальних  мережах.
Модераторами семінару виступили виконавчий директор  ТОГО «Гуртом!», заступник керівника робочої групи  Ковалик Ігор Михайлович та експерт  проекту Фронц Руслан Степанович.
Захід  проведено в рамках Проекту  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади”. Проект спрямований на підвищення спроможності активних громадян та місцевої влади до спільних дій в розробці та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади і реалізується  Тернопільською обласною громадською організацією «Гуртом!» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження». Партнерами проекту виступають Почаївська міська рада та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України.

 

  Сем 27 09 16 2 Сем 27 09 16 3 Сем 27 09 16 4ПРЕС АНОНС

 
В ПОЧАЇВСЬКІЇ ОБ`ЄДНАНІЙ ГРОМАДІ ВІДБУДЕТЬСЯ  СЕМІНАР ПО СКЛАДАННЮ ПАСПОРТА ГРОМАДИ.
В четвер,  22 вересня в Почаєві відбудеться навчальний семінар для членів робочої групи розробки Стратегії розвитку Почаївської ОТГ та виконкому Почаївської міської ради щодо  особливостей складання Паспорту ресурсної бази об’єднаної громади.
Мета заходу: викласти  основи аналізу  Паспорту ресурсної бази ОТГ для використання в розробці  Стратегії розвитку цієї громади на  прикладах фрагментів аналізу Паспортів  Шумської, Підволочиської інших  ОТГ).
Захід  проводиться в рамках Проекту  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади”. Проект спрямований на підвищення спроможності активних громадян та місцевої влади до спільних дій в розробці та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади.
Паспорт ресурсної бази об’єднаної  територіальної громади – це документ, що включає в себе опис громади: назву,  історичну довідку, дані про площу, кількість населених пунктів, кількість населення, бізнес та комунальні та соціальні заклади, розрахунковий обсяг доходів; динаміку розвитку суб’єктів ОТГ за останні 5-10 років в порівнянні з сусідніми громадами, районом, областю; інші відомості.
Протягом вересня місяця цього року планується провести вісім робочих зустрічей (заходів) на території Почаївської міської об‘єднаної громади в рамках розробки Стратегії Почаївської ОТГ.
  Проект  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади” реалізується  Тернопільською обласною громадською організацією «Гуртом!» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження».
Партнерами проекту виступають Почаївська міська рада та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України.
 Контактні особи:
Чубик Андрій Віталієвич – заступник Почаївського міського голови, керівник робочої групи;
Ковалик Ігор Михайлович – виконавчий директор  ТОГО «Гуртом!». заст. керівника робочої групи.
ПРЕС РЕЛІЗ
 В ПОЧАЇВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДЕНО ФОКУС ГРУПУ З ПИТАНЬ ТРУДОВОЇ МІГРАЦІЇ
В п’ятницю, 16 вересня в Почаєві проведено фокус-групу з питань трудової міграції. Учасниками фокус-групи були депутати міської ради. Метою заходу було вивчення проблеми трудової міграції в об’єднаній громаді  та пошук шляхів її вирішення. Під час заходу учасники визначили причини виникнення, позитивні та негативні сторони заробітчанства. Також було складено соціальний портрет трудового мігранта. В кінці заходу учасники висловили власне бачення впливу трудової міграції на економічний розвиток об’єднаної громади та назвали пропозиції із пом’якшення соціальних наслідків заробітчанства. .Зауважимо, що це вже друга фокус – група на тематику трудової міграції. Перша була проведена в вівторок 6 вересня з членами виконкому об’єднаної громади.
 Захід  проведено в рамках Проекту  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади”. Проект спрямований на підвищення спроможності активних громадян та місцевої влади до спільних дій в розробці та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади і реалізується  Тернопільською обласною громадською організацією «Гуртом!» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження». Партнерами проекту виступають Почаївська міська рада та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України.
 Контактні особи:
Чубик Андрій Віталієвич – заступник Почаївського міського голови, керівник робочої групи;  
Ковалик Ігор Михайлович – виконавчий директор  ТОГО «Гуртом!». заст. керівника робочої групи.
 1
ПРЕС РЕЛІЗ
МІСІЮ ТА БАЧЕННЯ РОЗВИТКУ ВИЗНАЧАЛИ У ПОЧАЇВСЬКІЙ ОБ`ЄДНАНІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ
Члени робочої групи Проекту  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади” взяли участь в семінарі-тренінгу.
 В п’ятницю, 16 вересня в Почаївській бібліотеці дому культури  пройшов семінар-тренінг на тему  «Як визначати якірні точки громади. Формування   бачення розвитку та місії місцевої громади». Захід проходив в рамках заходів із розробки Стратегії розвитку Почаївської ОТГ до 2027 року. Учасниками семінару стали члени робочої групи проекту та  громадські активісти. Під час тренінгу учасники ознайомились із методикою формулювання бачення та місії , розглянули успішні приклади розвитку інших громад. В ході навчання було окреслено якірні точки – можливості для сталого розвитку громади і відштовхуючись від них запропоновано бачення розвитку , сформовано  варіанти місії. Проходить  їх обговорення в місцевій фейсбук спільноті. Модераторами семінару виступили виконавчий директор  ТОГО «Гуртом!», заступник керівника робочої групи  Ковалик Ігор Михайлович та експерт  проекту Хлєбас Сергій Миколайович.
Захід  проведено в рамках Проекту  Консолідація зусиль місцевої влади та громадськості Почаєва, Старого Таража, Комарина для розробки та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади”. Проект спрямований на підвищення спроможності активних громадян та місцевої влади до спільних дій в розробці та реалізації Стратегії розвитку Почаївської об’єднаної територіальної громади і реалізується  Тернопільською обласною громадською організацією «Гуртом!» за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження». Партнерами проекту виступають Почаївська міська рада та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України.

2

3

Добавить комментарий